ORDU / ÜNYE - Gölevi Anaokulu

May

Okulumuz öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doyasıya kutladılar.Kutlamalara dans gösterileri,okul korosu,yüz boyama etkinlikleri eşlik etti.Meraklı Minkler sınıfı öğrencisi Mete TAHMİSOĞLU ''Bayrak'' şiirini okudu.

Nis

Meraklı Minikler Sınıfı veli katılımında iplere boncuk dizerek kendi bilekliklerini yapmanın keyfini çıkardılar.Katılım sağlayan velilerimize ve Aslıhan öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Meraklı Minikler sınıfı öğrencilerimiz, Türk süsleme sanatlarından olan Ebru sanatını öğrencilerimizin  yapabilmesi  ve uygulayabilmesi için bir aile katılımı etkinliği gerçekleştirdi.

Aynı zamanda okulumuzda da '' Eğitimde İyi Örnekler'' projesine katkı sağlamak için yapılan bu çalışma öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Katkı sağlayan velilerimize ve öğretmenimiz Aslıhan DİNDAR'a teşekkür ederiz.

Nis

Meraklı Minikler sınıfı velisi Duygu KÜÇÜK sınıf veli  katılımıyla gerçekleştirdiği  bisküvili toplar çocuklar tarafından çok sevildi.Emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Aslıhan DİNDAR ve öğrencileri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri gerçekleştirdi.

Nis

İlçe Halk Eğitim Merkezi Çocuk Gelişimi Öğretmen ve Öğrencileri Aslıhan DİNDAR ve öğrencilerini sınıfında ziyaret ederek hikaye anlatma ve deney etkinlikleri gerçekleştirdiler. Meraklı Minikler sınıfı eğlenceli vakit geçirdi.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar projesi kapsamında okulumuzda tüm sınıfların katılımıyla bir resim sergisi düzenlendi.Temiz Çocuk Temiz Gelecek sloganıyla Okulöncesi Öğretmeni Aslıhan Dindar koordinatörlüğünde olan projede okulumuz öğretmenlerinden Sibel Gül' de öğrencileriyle birlikte tasarladıkları çöp kovalarını resim sergisinde sundu.

Mrt

MEB 'nın başlattığı Eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında Pamuk Şekerleri Sınıfımızda bir hafta boyunca ‘Uzayı Keşfediyoruz’ etkinlikleri yapıldı. Etkinliklerimizi gerçekleştirirken velilerimizin destekleri ile artık mataryaller kullanılarak yapılan üç boyulu sanat etkinlikleri ve artık mataryal çalışmaları ile çocukların sergileyebilecekleri ürünler oluşturarak sınıfımızda sergiledik çocukların aktif katılımları yaparak yaşayarak öğrenme yöntemi ile çocuklarımızda kalıcı öğrenmeleri hedefledik ilçemizde bulunan Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi içerisindeki Uzay ve Astronomi Bölümüne gezi düzenlenerek çoçuklarımızda uzay konusunun aktif katılım sağlayarak deneyimleme ve öğrenmelerine olanak sağladık.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” kampanyası hayata geçirildi.

Kampanya ile öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi amaçlanıyor.Bununla ilgili okul idarecileri ve öğretmenleri toplantıda fikir alışverişinde bulundular.Okul girişinde konu ile ilgili pano hazırlandı.

Ünye Gölevi Anaokulu  da kampanyaya öğrencileriyle birlikte  katılmaya karar verdi. Proje ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesi’ doğrultusunda, kişisel bakım ve hijyen odağında öğrencilerimize ve yakın çevresine liderlik ediyor, sosyal sorumluluk çalışmaları ve iyi uygulama örnekleriyle bize ve paydaşlarımıza temizlik kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOYU ANMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İSTİKLAL MARŞI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA OKULUMUZDA 1. İLÇEDE 3. OLAN ÖĞRENCİMİZ EDA POTUR VE ÖĞRETMENİ ASLIHAN DİNDAR'I TEBRİK EDERİZ.

Şbt

MEB 'nın başlattığı Eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında Minik Bilginler Sınıfımızda ‘Kodlama Öğreniyorum’ etkinliği yapıldı. Büyük bir kodlama halısı oluşturularak çocukların etkinliğe aktif katılımı sağlanırken aynı zamanda yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımı ile çocuklarda kalıcı öğrenmeler hedeflendi. Minik Bilginlerin ‘Kodlama Öğreniyorum’ etkinliği ile problem çözme becerilerinin gelişmesi desteklendi.

Şbt

MEB 'nın başlattığı Eğitimde iyi örnekler projesi kapsamında Minik Bilginler Sınıfımızda ‘Kodlama Öğreniyorum’ etkinliği yapıldı. Büyük bir kodlama halısı oluşturularak çocukların etkinliğe aktif katılımı sağlanırken aynı zamanda yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımı ile çocuklarda kalıcı öğrenmeler hedeflendi. Minik Bilginlerin ‘Kodlama Öğreniyorum’ etkinliği ile problem çözme becerilerinin gelişmesi desteklendi.

Şbt

Aslıhan öğretmenin Meraklı Minikleri 14 Şubat Sevgi günü dolayısıyla hazırladıkları ' Hayat Sevince Güzel ' şarkısını dans gösterisiyle sundular.

Ock

Minik Bilginler Sınıfı Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı 'Dilimizin Zenginlikleri' proje kapsamında,yine milli eğitim bakanlığımızın 365 gün hikaye kitaplarından Memleketim Rize kitabı etkileşimli kitap okuma tekniği ile okundu.Oyun etkinliği ile çocukların aktif katılımı sağlandı.Bilinmeyen kelimeler çocuklara açıklandı ve sözcük duvarında sergilendi.